Image
Top
Menu
28 april 2015

Coco Chanel

Coco Chanel

Deze maand mag ik weer voor het Vakblad Kleur en Stijl een boek recenseren. Dit keer over de legendarische mode ontwerpster “Coco Chanel.” Het is voor mij een eer om de boeken te recenseren.

Er is een hele boel over deze mode ontwerpster geschreven en ook meerdere films over haar verschenen. Ik stop het in een aantal uitspraken, omdat ik dat gewoon leuk vindt. De boekrecensie kun je nalezen onder “In de media” in het blad Kleur en Stijl volgende maand.

Coco Chanel

 

Coco Chanel

Een favoriete stof van Coco ( en ook van mijn moeder): Jersey. In de jaren 60/70 heeft mijn moeder heel veel mooie jurkjes voor haar zelf, maar ook voor mijzelf gemaakt. Jammer genoeg leeft mijn moeder niet meer, anders had ik er nu ook zeker wel een aantal jurkjes van willen hebben.

Mijn moeder

Mijn moeder was lerares coupeuse en was zeer geïnteresseerd in mode. Dat is aan mij doorgegeven in de genen. Mijn moeder kon zelf patronen tekenen. Maar Mevrouw Burda was ook een favoriet van mijn moeder.

Coco was de uitvindster van Casual Chic. Kenmerkende ontwerpen van haar: “Little black dress”, het Chanel pakje, sensationele sieraden en de doorgestikte handtas. De zwarte jurkjes waren zowel vrouwvriendelijk als sexy.

Het scheelt zoveel zorgen wanneer men besluit om niet iets maar iemand te zijn. Eén van haar uitspraken. Hieronder een hele mooie treffende.

Draag een verkeerde jurk en men herinnert zich de jurk. Draag de perfecte jurk en men herinnert zich de vrouw.”

Daarom kan ik van harte een stijladvies aanraden. Lees verder Stijladvies

Je kent vast wel mensen die af en toe volledig de plank mis slaan. Combineren is ook een belangrijke. Niet iedereen kan dat. En, heb je er problemen mee. Schroom niet en laat je er eens bij helpen.

Nog een uitspraak van Coco: Luxe moet comfortabel zijn, anders is het geen luxe.”

“Mode gaat voorbij, stijl blijft.”