Image
Top
Menu
17 augustus 2015

Actrices en hoog opgeleide vrouwen achtergesteld?

Actrices en hoogopgeleide vrouwen achtergesteld?

Als ik zoiets lees als “actrices en hoogopgeleide vrouwen achtergesteld?  Dan gaan mij de haren omhoog staan. Zelf heb ik toen ik jong was bij de Kruisvereniging gewerkt.

Wij werkten met 6 vrouwen op de afdeling. Toen er een man bij kwam, die alles nog moest leren. En wij erachter kwamen, dat hij maar liefst 3 schalen hoger ingedeeld zat dan ons vrouwen.

Heb ik geen moment getwijfeld en ben naar de directeur gestapt.

De man was hoger ingeschaald omdat hij kostwinner kon zijn. Belachelijk! Ik stond op goede voet met de directeur. En ben toen ook hoger ingeschaald. Dat mocht ik echter niet aan mijn collega’s zeggen. Nog zo iets!.

De meeste mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik er niet goed tegen kan als vrouwen achtergesteld worden. Zelf kom ik uit een familie met sterke vrouwen.

Actrices en hoogopgeleide vrouwen achtergesteld

Als Image consultant ben ik helemaal “gek op mode” en alles wat daar mee te maken heeft. Pas heb ik een mooi nieuw blad aangeschaft, wat een echte aanrader is: “Harpers” BAZAAR.

Het artikel “EN GARDE” geschreven door Renske Derkx trok dan ook mijn aandacht. Zij schrijft dat Oscar winnende actrices alleen maar vragen krijgen over: – de jurk, – moeten strijden om de schaarse rollen – en ook nog steeds minder verdienen dan hun mannelijke collega’s. Actrices als Jodie Foster, Reese Witherspoon, Amy Poehler en ja, zelfs Meryl Streep.

actrices en hoogopgeleide vrouwen achtergesteld?

 

Het Handboek Zelfstandigen 2015 geschreven door Tijs van den Boomen, welke ik gerecenseerd heb voor het Vakblad Kleur en Stijl, geeft aan dat zelfs hoog opgeleide vrouwen vaak nog steeds minder verdienen dan hun mannelijke collega’s.

Actrices en hoogopgeleide vrouwen achtergesteld? 

Hoe is het mogelijk, hoog opgeleide vrouwen en actrices staan toch “hun mannetje”? Kom voor jezelf op, je hebt de capaciteiten.

Voel je je onzeker over je uiterlijk? Durf je daarom niet voor jezelf op te komen, waardoor je niet zichtbaar genoeg bent?

Denk je “ze zien wel hoe goed ik ben”?

Door middel van kleuren voor haar, make-up, kleding en accessoires help ik mijn klanten om hun eigen stijl te ontdekken die écht bij hen past. Ook voor jou zijn er mogelijkheden om er interessanter uit te zien, waardoor je zichtbaar bent op een manier die bij jou past. Ook in kleine stapjes kunnen we veel bereiken. Weer weten? Neem contact met mij op. Contact