Image
Top
Menu
14 mei 2016

Bloggen over; kleding een probleem?

Bloggen over; kleding een probleem?

Een ochtend over bloggen. Zou bloggen over kleding een probleem zijn? Vanochtend heb ik een netwerkbijeenkomst bijgewoond. De “open koffie” in Zwolle. Niet alleen is het mogelijk om te netwerken, maar er is ook altijd een presentatie.

Dit keer over “bloggen.” Als experts waren aanwezig Jos Veldwijk en Nicky Corts. Na de presentatie kon je als aanwezigen vragen stellen. O.a. was er iemand die vroeg naar blogonderwerpen. “Hoe bedenk je onderwerpen waar je over blogt en moeten die steeds weer opnieuw geschreven worden of niet.

Bloggen over; kleding een probleem?

Wat mij opviel was dat je vooral ook onderwerpen kunt kiezen die voor jou heel vanzelfsprekend zijn, maar voor jouw klant misschien wel een probleem.

bloggen over; kleding een probleem?bloggen over; kleding een probleem?

 

Bloggen over; kleding een probleem? 

Zo las ik vanmiddag een artikel in de Stentor over; Investeren “kleding een lange adem” van Cinthia Rood. Er stond bijvoorbeeld een kop “De kleding die je het liefst draagt, zijn vaak de items waar je complimenten over krijgt.” Maar dat zou ook kunnen zijn; “ zijn de items waar je je het meest jezelf in voelt, of waar je je prettig in voelt. Of die het beste bij jou passen.

Als tip stond er o.a. huur of leen kleding waarvan je weet dat je het zelden zult dragen. Zoals kleding voor feesten, zoals Gala of Themafeesten. Wat, dan, als je iets koopt wat je voor meerdere gelegenheden kunt dragen?

Iets geschikt voor Gala, maar wat je ook kunt dragen bij een feestelijke opening of een feestelijk, zakelijk diner. Wat, als je je eens extra mooi wilt maken voor je partner? Zo heb je altijd voor elke gelegenheid iets in huis.

Bloggen over: kleding een probleem? 

“Wie zijn kast uitpuilt van goedkope kleding, is uiteindelijk duurder uit dan wie een bescheiden prijzige selectie met tijdloze allure maakt” ook een onderwerp uit het artikel.

Wat dan, als je een paar mooie items in de kast hebt hangen die je kan combineren met goedkopere items? Dat doe ik zelf bijvoorbeeld al jaren. Een mooi jasje of een mooie jurk combineren met een goedkoper item. Of een “goedkopere jurk” af stijlen met mooie pumps en/of mooie sieraden?

De tip “Wacht 24 uur voordat je een kledingstuk aanschaft:” Lijkt mij voor 80% van alle vrouwen onder ons een crime. Je wilt het of je wilt het niet. Ik zou zeggen; is het kledingstuk Top of twijfel je? Bij twijfel, laat hangen. Top! Kopen! Wanneer vind je weer een dergelijk mooi item?

Bloggen over; Kleding een probleem? 

Wij Nederlanders staren ons zeker dikwijls blind op het prijskaartje. En ja, reken maar uit hoe vaak je zo iets draagt. Dan weet je wat de prijs is per keer. Kan je ook bedenken om het kledingstuk of accessoire vaker te dragen. Hoe vaker je het draagt, hoe goedkoper iets wordt. Draag het ook thuis, dan wen je makkelijker aan het kledingstuk.

“Veel mensen kiezen zwart.” Dit is ook zo. En het is zeker waar dat niet iedereen zwart mooi staat. Voor al die miskopen had je gemakkelijk, zeg maar soms voor 1 goede miskoop, je al heel goed kunnen laten adviseren. Ik kom niet anders tegen.

Bloggen over; kleding een probleem?

De meeste Nederlanders staan veel beter in de kleur blauw of antraciet. Wat is daar mis mee? Als je daar mooier in uitkomt, waarom dan zwart? Omdat “Little black dress” zo bekend is? Deze is bedacht door Chanel. Chanel zelf, een slank Frans vrouwtje, die heel mooi in de kleur zwart stond. Net zo als de meeste Franse vrouwen.

In Nederland wonen toch veel blonde vrouwen, die staan mooier in blauw. Zwart maakt veel te hard, én je kijkt daardoor niet naar het gezicht maar naar de kleur zwart. Dus val jij niet op, het kan zelfs zo zijn, dat mensen vragen of je ziek bent.

Heb je een probleem met het uitzoeken van kleur of kleding, dan help ik je graag. Maak het jezelf gemakkelijk. Ik help je. Contact