Image
Top
Menu
10 april 2017

Nieuw of 2e hands?

Nieuw of 2e hands? 

Gedragen of ongedragen kledingstukken.

Volgens een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Marktplaats, bestaat de kledingkast van de gemiddelde Nederlander uit ongeveer 20% ongedragen of nauwelijks gedragen kleding. Als voornaamste reden geeft 27% aan dat het niet meer zijn smaak/stijl is en bij 25% past de kleding niet meer.

Nieuw of 2e hands? 

Weet je dat 30% van de geproduceerde kleding nooit een kledingkast bereikt? Nieuw? 

2e hands? Dat is ook één van de redenen als ik met vrouwen ga shoppen, eerst naar een goede 2e hands winkel ga. Ja, alleen met vrouwen, mannen hebben daar meestal geen geduld voor. Al hangt er voor mannen ook genoeg kleding.

In een 2e hands winkel heb je veel keus. Ook een reden dat ik er met mijn klanten naar toe ga, om verschillende modellen kleding te kunnen laten zien. Ook stijlen van tassen, schoenen. Ik kan ze vertellen;

“Heb je een spitse kin, draag dan geen schoenen met ronde neuzen. Heb je korte benen? Draag dan schoenen met een hakje, dan lijken je benen in verhouding langer.

Draag dan pumps of in ieder geval geen schoenen met een enkelbandje. Door het enkelbandje lijken je benen weer korter”. Gemakkelijk voor mij om uit te leggen. Zeker als er zoveel kleding binnen bereik aanwezig is.

Nieuw of 2e hands? 

Zelfs zakenvrouwen in 2e hands winkel.

Laatst heb ik geshopt met een paar zakenvrouwen. In de 2e hands winkel “Appel & Ei “ Eiland 5 te Zwolle, hebben ze van mij een opdracht gekregen. De vraag; “zoek een outfit voor een bepaalde gelegenheid”. Met de opdracht “een kleding set zoeken voor een gelegenheid”, laat ik de zakenvrouwen extra nadenken over wat zij willen uitstralen met kleding en accessoires. De opdracht is gelukt. Genoeg keus in de winkel. Zie foto’s.

nieuw of 2e hands Nieuw of 2e hands 

Nieuw of 2e hands? 

Moeite met 2e hands?

Zelf had ik nooit gedacht om nog te gaan shoppen in een 2e hands winkel. Ik vond het gek. Iemand zou mij er eens kunnen zien! De winkel van “Appel & Ei “ ben ik op een gegeven moment gewoon binnen gegaan. Niet wetende, dat het 2e hands kan zijn.

Een klant van mij is gescheiden en heeft niet zoveel geld te besteden. Ze wilde mij wel inhuren en 2 of 3 sets kleding kopen. Iets waar ze echt wat aan heeft. Mooie basisstukken. Goed te combineren en haar kleurentype.

We hebben toen 2 grote tassen vol met kleding gekocht. Mooie broeken, z.g.a.n., twee mooie jurkjes, een vest, een aantal basis T-shirts. Zelfs een paar schoenen. ( waren echt nooit gedragen) Ik was onder de indruk van de winkel en ik bedacht me ook dat; als ik bij iemand thuis de garderobekast door ga, altijd wel een kledingstuk in de kast hangt waar;

Nieuw of 2e hands? 

Het aankoop kaartje nog aan zit!

Heb jij dat ook? Bedenk dan eens; waarom je het gekocht hebt? Was het kledingstuk erg duur en vind je het moeilijk om aan je man te laten zien? Als je het niet aantrekt, ja, dan is een kledingstuk pas echt duur! Vind je de kleur mooi of het model?

Staat het erg mooi op de paspop of iemand die je er mee hebt zien lopen? Is het te klein? Te groot? Laat het vermaken of doe het kledingstuk weg.

Nieuw of 2e hands

Nieuwe kleding.

De zelfde opdracht in “ByOni”, Diezerstraat 114 te Zwolle. Mooie stijlvolle kleding, in goede kleuren. Let op; stretchkleding is niet voor elk lichaam geschikt. Wil je het toch?

Deze kleding blijft mooi, denk dan ook eens aan een body of een onderjurk. Je kunt dit meenemen in je handtas als je gaat passen, dan heb je het bij de hand. Normaal adviseer ik dit niet, mede omdat als je de juiste stoffen draagt, je dit niet nodig hebt.

Maar soms voel je je er toch prettiger door als je het wel draagt. De zakenvrouwen weten nu wat ze willen uitstralen met kleding. Welke kleuren, prints, stoffen. Al met al een geslaagde middag. Met dank aan Manon onze fotografe.

  

Ook hulp nodig bij shoppen?

Je kunt mij inhuren voor jezelf, je partner, vriendin of collega. Tot 4 personen. Contact