Image
Top
Menu
24 juni 2020

De tien fouten van presentatie

De 10 fouten van uiterlijke presentatie. Fout nr 3.

De tien fouten van presentatie.

Je vertelt iets, maar je ogen zeggen iets anders.

De tien fouten van presentatie
Tiny Oostindie Stijlwerkt.

Ik heb het zelf gehad! Ondanks dat ik helemaal achter mijn verhaal stond. Maar,…. Ik was er zelf nog niet helemaal aan toe. Je moet in jezelf geloven, anders valt je verhaal weg.

Wij willen allemaal zo graag!

  • Succesvol zijn
  • Veel geld verdienen
  • Waardering van andere mensen

Wil je succesvol zijn, heeft dat tijd nodig. Daar is persoonlijke groei erg belangrijk bij.

Heb je moeite met uiterlijke presentatie op deze manier, vraag hulp bij een coach of lees er boeken over.

De tien fouten van presentatie.

Zelf help ik mensen door middel van een colour coaching.( Door de opleiding als kleurentolk heb ik alle kleuren doorleefd. Dit heeft mij geweldig geholpen met o.a. faalangst wat betreft op een podium mijn verhaal te vertellen. De onderliggende kwestie had met mijn zus te maken. Dat verwacht je toch niet?

Misschien heeft jouw belemmering ook wel met iets of iemand te maken of iets uit je verleden.)

Colour coaching kan helpen op een makkelijke manier.( Je hoeft ook niets te vertellen. Soms weet je ook niet wat je tegen houd. Maar colour coaching gaat helemaal over jouw licht. Vertaald in kleur. In licht zitten verschillende kleuren, die allemaal een andere trilling hebben.) Zoals een aura en chakra’s. Elke chakra heeft een andere kleur en betekenis.

In 1 of soms 2 consulten kan dat voor persoonlijke groei zorgen. Als colour coach help ik je je kleuren van je kleding die je draagt in kaart te brengen. Kleuren hebben een trilling. En hebben allemaal een bepaalde betekenis. Zo zijn kleuren die je draagt jouw capaciteiten. Ook de kleuren die je niet draagt of zelfs nooit gedragen hebt hebben een betekenis. Wat weer iets over jou zegt.

Zo kan ik als imageconsultant jou vertellen welke kleuren jou laten stralen. Maar, als jij een bepaalde kleur niet kunt dragen, omdat je er een hekel aan hebt. Of er zelfs misselijk van wordt. Dan ga jij die kleur nooit dragen.

Wil je bijvoorbeeld graag groeien met je bedrijf, of groeien als persoon?

De tien fouten van presentatie.

Dan kan ik tegen je zeggen, jij wilt groeien, dan moet je jezelf meer laten zien. Draag de kleur rood ( staat voor kracht)of draag de kleur geel.(staat voor visie, jezelf laten zien) Kan je dat niet, dan heb je nog iets te doen.

Dat kan d.m.v. colour coaching. Ik breng in kaart wat je wel/niet draagt voor kleding kleuren. Waar je mee gestopt bent en met welke kleuren ben je begonnen te dragen. Daar krijg je een advies op. Een pdf met uitleg en persoonlijk uitleg. En een advies over; welke kleur je mee kan beginnen te dragen of een kleur die je juist minder moet dragen.

Heb je bijvoorbeeld een vraag als; ik wil zelfverzekerder over komen. Maar nooit de kleur roze gedragen? Dan hou je niet genoeg van jezelf. Lopen andere mensen makkelijker over jou heen.

Zoals een vriendin van mij, altijd maar voor iedereen zorgde. Al vanaf kind af aan. ( zij is de oudste van 14 kinderen) Maar komt zelf altijd op de laatste plaats. Door roze te dragen kan ze nu voor zichzelf kiezen. En de zorg voor anderen beter aan. Bij een verjaardag met maaltijd kan ze nu ook vragen of iedereen iets mee neemt. Dat kon ze eerder niet. Ook kan ze beter delegeren. Vroeger deed zij bijna alles zelf.

Een ander voorbeeld; Een klant van mij met 12 ambachten, 13 ongelukken. Droeg altijd zwart en wit. De kleur zwart stoot andere mensen af en zegt “kom niet te dichtbij”. De kleur wit straalt uit dat je open staat voor mensen, ideeën, en iets nieuws. Dat was dus steeds aantrekken en afstoten. Resultaat: geen enkele werkgever was tevreden met haar. Geen leuk contact met collega’s  Ik heb haar geholpen en nu straalt zij heel iets anders uit. Wat meer bij haar zelf past. Je mag jezelf zijn. Alleen gebruiken veel mensen de kleur zwart als zelfbescherming. Dat heeft een oorzaak en is te verhelpen.

Wil jij ook een colour coaching advies? Bel of mail mij gerust. Contact

Eerst meer lezen? https://www.stijlwerkt.nl/kleur-als-taal/