Image
Top
Menu
25 maart 2021

Jezelf zijn, gaat niet vanzelf

Jezelf zijn, gaat niet vanzelf

Jezelf zijn, hoe werkt dat? Niet vanzelf dus.

Jezelf zijn, gaat niet vanzelf

Al in je, prille leven word je beïnvloed. Door wat andere mensen zeggen of je laten zien., zoals je familie, buren, leerkrachten, vriendinnen ed. En dat gaat je hele leven zo door. Tot dat je bedenkt, nee, zo wil ik het niet.

Hoe kan je jezelf zijn? Inzicht krijg je door boeken te lezen over psychologie. Door yoga, meditatie, mindfulness, noem maar op.

Ik heb het allemaal gedaan en toch hielp het mij niet genoeg.

Jezelf zijn, gaat niet vanzelf.

Toen kwam de psychologie van kleur op mijn pad.

Ik heb altijd al iets gehad met kleur. En ja, ook altijd gevoeld dat daar een emotie aan zat. Niet zozeer een betekenis, maar wel een gevoel.

Bedenk maar eens als je een kledingstuk draagt, en er verandert iets aan je gemoedstoestand. Door iets mee te maken zoals o.a. een scheiding, overlijden, ontslag, ed.

Dan kan het zijn, dat je een bepaalde kleur niet meer kunt dragen. Een kledingstuk van die bepaalde kleur blijft in de kast hangen. Ondanks dat je het graag gedragen hebt. Je gaat andere kleuren dragen. Dat heeft allemaal met emotie te maken.

Dan kan je ook bedenken, dat als je kleur(en) voor andere mensen uitzoekt. Dat dat heel persoonlijk is. En je kan iemand er blij mee maken, maar ook diep ongelukkig!

Wil jij meer weten over de psychologie van kleur?

Je kan een kleding kleuren uitleg voor jezelf laten doen. Dan kom je er achter hoe jij nu zelf in het leven staat. Hoe je er in bepaalde situaties verandering in kunt brengen. Door middel van een advies en een kleurgeschiedenis kom je erachter hoe je met bepaalde situaties beter kunt omgaan.

Ik gun jou dit, zodat het jou kan helpen te groeien. Zodat jij jouzelf bent, zoals jij wilt zijn. Contact

Of eerst verder lezen? Kleur als taal