Image
Top
Menu
13 april 2022

Hogere functie? 5 tips.

zichtbaar zijn voor die hogere functie? 5 tips

Hogere functie? 5 tips.

Je wilt graag doorstromen naar die hogere functie en 5 Tips. Hoe pak je dat aan. 

hogere functie? 5 tips

Natuurlijk moet je de capaciteiten hebben voor die functie. Of in ieder geval een aantal capaciteiten.

Vooral wij vrouwen zien het zwaar in, omdat, als we één van die capaciteiten niet hebben, denken dat we niet geschikt te zijn voor die functie.

Zeg vooral niet bij je functiegesprek dat je die capaciteit niet hebt. Omdat je dan de nadruk legt op iets wat je niet goed kan. Mannen zeggen vaak, dat ze geschikt zijn voor de functie . Ook al hebben ze één of meerdere capaciteiten niet.

Hogere functie? 5 tips.

Maar hoe kom je professioneler over dan je collega’s? Stap uit je comfortzone.

De 1e Tip.

Draag een hoog contrast.

Met een hoog contrast maak je dat bij binnenkomst de aandacht op je gevestigd wordt. Draag een jasje. Een jasje staat voor kennis en kunde en geeft je een krachtige uitstraling. Bijvoorbeeld; Een donkerblauw pak met licht overhemd, dat straalt daadkracht, zakelijkheid en deskundigheid uit. Zorg dat je de juiste pasvorm hebt. De juiste lengte en bijpassende schoenen.

Tip 2.

Zorg dat je er goed verzorgd uit ziet. Zeker schone nagels en nette wenkbrauwen. Als man zorg je er voor dat je goed geschoren bent. Draag als vrouw een lichte make-up.

Weet je niet hoe je dat mooi kan doen? Ik geef je een persoonlijk make-up advies als je dat wilt.  https://www.stijlwerkt.nl/bedrijven/workshop-schitteren-met-je-eigen-make-up/Zorg dat je haar netjes geknipt is. Denk aan je schoenen, poets ze en draag geen afgetrapte schoenen. Draag kleding van kwaliteit.

Dan Tip 3.

Zorg dat mensen op de werkvloer je kennen. Geef af en toe aan iemand een complimentje of help iemand als je kan. Netwerken! Echt belangrijk. Denk aan de gunfactor.

Tip 4.

Straal.

Als je er goed uit ziet beweeg je anders, loop je anders, praat je anders. Het geeft je zelfvertrouwen en datgene straal je uit.

Hogere functie? 5 tips

Tip 5.

Werk aan jezelf. Zorg dat je beweegt, voldoende slaapt en uitgerust bent.

Heb je nog vragen of wil je graag hulp, bel of mail me gerust.

Ik kan je bijvoorbeeld al in één dag helpen om je goed te laten voelen met je uiterlijke presentatie. Zodat je meer zichtbaar bent op een manier zoals jij dat wilt.

Je krijgt dan de 5 kleding elementen die je nodig hebt voor je imago advies.

Elk element zorgt weer voor een positieve verandering in jouw uiterlijke verschijning. Bekijk hier het advies voor één dag. https://www.stijlwerkt.nl/zichtbaarheid-en-uiterlijke-presentatie-in-een-dag/

Meer tips of nieuws ontvangen? Schrijf je in voor mijn E-zine via onderstaande link.https://www.stijlwerkt.nl/aanmelden-voor-mijn-e-zine/