Image
Top
Menu
23 februari 2024

Kleurentype Winter

Kleurentype Winter

Kleurentype Winter

Ben jij een échte winter kleurentype? Of een combinatie van winter? En, welke kleuren kun je dan het beste dragen? Haar: zwart tot donkerbruin, bij een echte winter. Of heel licht haar met donkere wenkbrauwen.

Kleding voor het kleurentype winter zijn, heldere, levendige, koele kleuren. Deze staan je prachtig. Ook spierwit en zwart staan goed. Alleen het wintertype staan mooi in zwart en wit.

Kleurentype Winter Kleurentype Winter

Denk aan contrasten als winters landschap. Koel rood, fel roze en een ijzig lila staan goed. Alle grijzen, van antraciet tot zwart maar ook zwartbruin. Opvallend groen tot donkergroen en koel turkoois, helder koningsblauw, ijs blauw of donkerblauw. Felle kleuren kun je naar hartenlust combineren.

Kleurentype winter

Het is niet zo makkelijk om even te bekijken of je ook echt een kleurentype winter bent. Er zijn meerdere variaties. En, je kleurenpalet is dan ook echt wat afwijkend. Ben je als wintertype uitgetest meer dan 15 jaar geleden? Dan kan het zijn, doordat je als je huid ouder word, je zelf al meer naar de zachtere kleuren nijgt. Dat doe je al vanzelf, omdat je haar ook verandert. Een kleurenanalyse doe je al kijkend naar ogen, huid en haar. Maar ook hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. Er zijn veel meer kleurentypes dan vroeger. 

Het kan zijn, dat je als je ouder wordt een winter/zomer bent geworden. Dan heb je wel een ander kleuren pallet gekregen!

Je kan ook een winter/lente type zijn. Zie onderstaande kleuren. Deze zijn een variatie van koel en warme kleuren. Dus weer heel andere kleuren dan de zuiver koele kleuren van het wintertype. 

 

Of een winter/zomertype.

Zomer Winter

Met ook zuiver koele kleuren, maar met een variatie van gedempte kleuren en heldere kleuren. Ook zijn er winter/herfst types. Deze dragen gedempte kleuren in een variatie van warm en koel. Zo zie je maar, zeker veel kleurverschil. 

Voor een mooi eigen palet is een kleine investering al mogelijk. Nog onder de 100 euro kan je een kleurenanalyse laten doen. Wat direct een besparing op miskopen oplevert. 

Ben jij benieuwd of je een kleurentype winter bent? Kom voor een kleurenanalyse. Alleen of samen met je partner, vriendin, moeder, zus of collega.  Workshop “Kleur geven aan je werkende leven”

Ook weten, wat de kleuren betekenen die je draagt en niet draagt? Ik heb een combinatie advies voor je gemaakt. Lees verder. Next-step

Wil je meer advies of heb je een vraag? Contact

Stijlwerkt