Image
Top
Menu
23 februari 2024

Wanneer ben ik een herfsttype

Wanneer ben ik een herfsttype.

Je “kunt” een herfsttype zijn als de kleur goud jou mooier staat dan zilver.

Gedempte kleuren staan je mooier dan heldere of fellere kleuren.

wanneer ben ik een herfsttype

Je bent nog geen herfsttype, omdat je toevallig in de herfst geboren bent. Of als je de herfst kleuren mooi vind.

Houd je erg veel van herfst kleuren, dan wil dat zeggen, dat je “toegankelijk, informeel en benaderbaar “bent. ( Dit heeft te maken met je innerlijk en niet met je uiterlijk.) Beroepen als “kleuterjuf of Nanny “passen dan bij jou.

Wanneer ben ik een herfsttype?

Het wil nog niet zeggen, dat je een herfsttype bent, als je bijvoorbeeld olijfkleurige ogen hebt. Iemand met olijfkleurige ogen kan ook een zomertype zijn of een zomer/herfsttype. Dus dat kan verwarring geven.

Wanneer je wel een herfsttype bent. Dan val je nog steeds op als je wandelt in een bos met herfstkleuren.

Zegt iemand bijvoorbeeld tegen jou; “wat heb je een mooie kleur jasje aan.” Of; “wat een prachtige kleur pak of jurk.” Dan draag je, hoogstwaarschijnlijk de “verkeerde” kleur.

Omdat de kleur opvalt en niet jij! Deze “verkeerde” kleur, is een kleur wat niet bij jouw huid past. Heb je een koele huid, draag je ook koele kleuren. Heb je een warme huid, draag je warme kleuren.

Wanneer ben ik een herfsttype.

Er blijkt veel verwarring te bestaan over herfsttypes.

20/30 jaar geleden kende men alleen herfst, zomer, lente en winter types. Dat is allang niet meer zo. De ontwikkelingen gaan zo snel, ook wat betreft kleur en kleuren types. Er is ook onderzocht én bewezen dat kleuren een bepaalde trilling hebben. En zelfs een betekenis hebben.

Kledingkleuren uitleg

Dus de kleuren die je draagt zijn ook je capaciteiten die je hebt. De kleuren die je niet draagt zeggen ook iets over jou. De taal van kleur. Welke kleuren vind je mooi? Welke heb je nodig? Welke kleuren kunnen jou een stapje verder helpen? Interessant? Lees hier verder. Next step

Tegenwoordig heb je heel veel verschillende kleurentypes. Zelf werk ik met 24 types. Waarvan er zo’n 8 tot 10 verschillende het meest voor komen. 20/30 jaar geleden zijn er veel mensen als herfsttype uitgetest. Zuiver omdat men met een kleurenanalyse hoofdzakelijk naar de kleur van de ogen keek. Interesse in een kleuradvies? Workshop “Kleur geven aan je werkende leven”

Bekende vrouwelijke herfsttypes zijn o.a. : Julia Roberts, Jennifer Lopez en Heidi Klum.

Koele kleuren staan het herfsttype niet mooi. Ze maken je gezicht grauw. Ben je geen herfsttype, maar zomer, dan verdwijn je in de herfstkleuren als je ze draagt. ( Je ziet eerst de kleur, dan je gezicht). Koele kleuren maken dat een zomertype er frisser uit ziet.

Een herfsttype heeft meestal midden bruin tot kastanjebruin haar, rood, of goudblond haar. De ogen van een herfsttype zijn meestal donkerbruin, olijfgroen, warm groen of petrol blauw. Een gouden gloed schijnt op de huid, vaak met zomersproeten. Onder de Nederlanders vind je ongeveer 80% zomertypes.

wanneer ben ik een herfsttype
 

De meeste herfsttypes vind je in Ierland en Schotland. Net zoals er daar veel lentetypes voorkomen. Zelf heb ik veel zomer/herfst types als klant. Deze types zitten tussen herfst en zomer in.

Net zoals onze Koningin Maxima.

Deze zomer/herfst types kunnen als vrouw bijvoorbeeld een oranje lipstick dragen met een rozerode jurk.  En als man bijvoorbeeld een blauw pak met een oranje stropdas.

Naarmate je ouder word, verandert je huid en je haar ook. Heb je eens een kleurenanalyse laten doen, en is dat langer dan 20 jaar geleden. Is het handig om dit nogmaals te laten uitzoeken.

Voor sommige mensen is het heel verwarrend als ze eerder uitgetest zijn als herfsttype en nu niet. Dit komt, omdat als ze 20 jaar geleden als herfsttype uitgetest zijn, waarschijnlijk helemaal geen herfsttype zijn geweest.

Maar een zomertype. Niet leuk, maar degene die dat toen uitgetest heeft, heeft waarschijnlijk wel haar/zijn best gedaan met de kennis die die op dat moment had. Je hebt alleen een ander kleurenpallet gekregen. En heb je kleding gekocht waar je je misschien ook helemaal niet zo gelukkig mee voelt.

Het kan ook zijn dat je wel een herfsttype was en nu een zomer/herfst type. Omdat je huid en je haar verandert als je ouder word. Nog steeds gebruiken sommige image professionals regenboog kragen. Ik wil daar toch voor waarschuwen. Om zeker te weten, dat je het juiste advies geeft. Gebruik losse duidelijke doeken om een kleurenanalyse te doen.

Twijfel je? Maak dan nu een afspraak voor een gedegen kleurenanalyse. (Met mijn 11 jaar ervaring help ik ook collega’s die moeite hebben met de gekleurde huid te analyseren. Ook een gekleurde huid kan een herfsttype zijn.)

Wil je nu eindelijk eens weten welk kleurentype je echt bent? Contact