Image
Top
Menu
2 juni 2024

De kleur roze

De kleur roze.

De kleur roze; Het is een kleur, wat in ieder persoonlijk kleurentype pallet voor komt. Voor het ene pallet is er een koel roze. Voor een ander pallet een warm roze. En voor gecombineerde paletten; zoals een zomer/lente of een zomer/herfst, een lente/winter, of een zomer/winter type zijn er weer koel/warme roze tinten.

De kleur roze

De kleur roze is dus tijdloos. Een must om te dragen, voor iedereen. Ook mannen kunnen een roze overhemd dragen. Probeer het eens. Je voelt je er geliefd door. Draag een kleur niet vaker dan 2 of 3 x per week. Want, als je een kleur te vaak draagt, het maakt niet uit welke kleur; dan ga je naar de negatieve kant van de kleur. Dat wil je niet.

Een kleur kan in de kleurpsychologie negatief als positief zijn. Dat komt omdat elke kleur een trilling, emotie en betekenis heeft.

De kleur(en) die je draagt, dat zijn jouw capaciteiten. De kleur(en) die je niet draagt; dat zijn jouw uitdagingen.

Zacht roze

Het echte roze ( zacht roze) betekent in de kleurenpsychologie; Positief; o.a. gevoelig, goedhartig, onvoorwaardelijke liefde, schattig, teder, verzorgend. Negatief; o.a. behoeftig, kwetsbaar, zelfkritiek.

Heb je moeite om roze te dragen? Dan kan dat wijzen op dat je niet echt kind mocht zijn. Of door onopgeloste problemen met je ouders. Probeer af en toe een roze top te dragen. Als je dat doet, zul je ervaren, dat mensen behulpzamer zijn naar jou toe.

De kleur roze als top dragen is goed voor jezelf. Om van jezelf te houden.

De kleur roze

Dat mensen roze ervaren als vrolijke, prettige en krachtige kleur. Kan je verklaren door dat men daarbij vaker denkt aan roze/rood (magenta/fuchsia kleur)

Magenta/Fuchsia

De betekenis van magenta/fuchsia betekent in de kleurenpsychologie; positief; o.a. durf, pret, attent, energiek, helder, vrouwelijke kracht, klaar voor verandering. Negatief; faalangst, ongeduldig, overgevoelig.

Magenta/Fuchsia is het felle roze. Het is een heldere en vrolijke kleur. Een afkeer van deze kleur verwijst naar een teleurstelling toe je niet de aandacht en zorg kreeg die je wilde of verwachtte. Als je deze kleur gaat dragen, dan voel je je bereid om een nieuwe fase in je leven aan te gaan.

Roze kleuren zijn o.a.;

Zachtroze, poeder roze, schelp roze, bleekroze, licht gips roze, zacht gips roze, diep roze, roze rood.

Verder lezen? Kleur als taal

Stijlwerkt

Tiny Oostindie, Imageconsultant, Colour coach.